Zwemvereniging ZPC TX ‘71

Texel kent al bijna vijftig jaar zijn eigen zwemvereniging: ZPC TX ’71. Deze vereniging verzorgt zwemlessen voor kinderen en volwassenen die reeds in het bezit zijn van de diploma’s A en B. Er kan worden getraind voor het C-diploma en voor Zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarnaast wordt geoefend voor snorkelbrevetten en survivallen. Tot slot kent de vereniging ook een enthousiaste groep die in open water zwemt. Dat laatste gebeurt in de Waddenzee (achter diek). De lessen worden verzorgd in openluchtzwembad De Molenkoog en ’s winters in het overdekte zwemparadijs Calluna. In De Molenkoog kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht op woensdagavond en zaterdag. ’s Winters kunnen volwassenen in Calluna zwemmen op maandag en zaterdag; de jeugd alleen op zaterdag. Wie in het bezit is van A,B en C en zwemvaardigheid 1, 2 en 3 mag op maandagavond mee zwemmen met de volwassenen.

De kosten bedragen voor een volledig abonnement € 114,50. Gezinsleden krijgen per persoon 5 euro korting. Jongeren die aan de overkant studeren, kunnen een studentenlidmaatschap kopen voor € 62,00 per jaar. Zij kunnen dan op zaterdagochtend zwemmen. Wie alleen in open water wil zwemmen betaalt € 62,00 per jaar. Het open water zwemmen vindt plaats op dinsdagavond en zondagochtend. In het begin van het seizoen wordt circa één kilometer gezwommen. In augustus is dat al opgevoerd tot wel 5 kilometer. Tijdens het zwemmen is een boeitje verplicht en tot een watertemperatuur van 17 graden wordt een wetsuit aanbevolen. Wie geen lid is van de club, maar wel eens wil ervaren hoe het is om in open water te zwemmen, is van harte welkom. U dient dan wel minstens de zwemdiploma’s A, B en C te hebben. Meer informatie is te vinden op www.zwemmeninzee.nl of op te vragen door een mail te sturen naar zpc.achterdiek@gmail.com

De zwemvereniging is een nationaal erkende ‘Zwem ABC’licentiehouder en voldoet daarmee aan de kwaliteitsnormen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). De diploma’s worden door elke officiële organisatie erkend.

Voor nadere informatie over de mogelijkheden binnen de vereniging ZPC TX ’71 kunt u een mailtje sturen aan secretariszpctx71@gmail.com. Of raadpleeg de facebookpagina: ZPC TX ’71.

Open lucht, overdekt of open water? Zwem met ons mee!

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties