Wonen op Texel

Het is fijn als een woning bij de persoonlijke situatie past. Die is voor iedereen anders en wordt onder andere bepaald door leeftijd, gezinssituatie, inkomen en mogelijkheden.

Huisvestingsvergunning

Gaat u wonen in een huis op Texel? Dan heeft u misschien een huisvestingsvergunning nodig. U betaalt hiervoor € 122,15. De huisvestingsvergunning zorgt ervoor dat mensen voor wie het nodig is dat zij op Texel wonen eerder een geschikt huis vinden. Werk (economische binding) of contacten (maatschappelijke binding) kunnen het nodig maken om op Texel te wonen. Doe de check.

Er zijn regels voor het aanbieden van Logies met ontbijt. 

Huurwoningen

Mensen met lagere inkomens kunnen zich bij Woontij inschrijven. Een andere mogelijkheid is particulier huren. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten.

Anders wonen

Buurtcirkel

Je woont op jezelf, of wilt op jezelf wonen, maar je kent niet veel mensen in jouw buurt. Je voelt je misschien wel eens eenzaam. Het lijkt je leuk om af en toe wat te gaan doen met anderen. En soms kun je wel een beetje hulp gebruiken. Een Buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen en samen een netwerk vormen. Iedere Buurtcirkel heeft daarnaast een vrijwilliger die de samenwerking tussen de deelnemers begeleidt en een Buurtcirkelcoach die de vrijwilliger en het groepsproces ondersteunt.

Zelf kun jij ook iets betekenen voor een ander. Want iedereen is wel ergens goed in. Met Buurtcirkel ben je er voor elkaar. Zo leer je mensen in je eigen omgeving beter kennen. En je leert hoe je dingen zelfstandiger doet. Het is daarom belangrijk dat deelnemers bewust kiezen voor hun deelname aan Buurtcirkel en bereid zijn zich in te zetten voor een ander. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Buurtcirkel.

 

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties