Voetverzorging

Een pedicure is eenvoudig gezegd een voetverzorger. Voor allerlei problemen met uw voeten kunt u terecht bij de pedicure.

Wat doet de pedicure?

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met voetproblemen. De pedicure kan bijvoorbeeld uw nagels knippen, verdikte nagels dunner frezen, overtollig eelt of likdoorns verwijderen en schimmels, kloven of wratten behandelen.

Voetproblemen kunnen ook ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen of door een verkeerde stand van uw voeten. De pedicure helpt om deze problemen zo goed mogelijk op te lossen of te verlichten. Ook kan de pedicure u adviseren over voetverzorging en goede schoenen.

Specialisaties

Er zijn pedicures die een extra opleiding hebben gedaan voor de behandeling van de voeten van mensen met diabetes. Ook is er een aparte specialisatie voor de verzorging van de voeten van reumapatiënten.

Medisch pedicure

Sommige mensen lopen een groter risico om problemen te krijgen met hun voeten, zoals mensen met diabetes of reuma, maar ook voor senioren in het algemeen en voor mensen met verwaarloosde voeten. De medisch pedicure is een pedicure die een extra opleiding heeft gevolgd om juist deze mensen te behandelen.

Vergoeding

Of de behandeling van de pedicure wordt vergoed, hangt af van uw situatie.
Voetzorg voor mensen met diabetes wordt vaak vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie vindt u bij uw eigen zorgverzekeraar.

Verwijzing

U heeft voor de gewone behandeling van de pedicure geen verwijzing nodig van de huisarts. Wilt u de kosten vergoed krijgen uit uw zorgverzekering, dan is de verwijzing van een arts wel noodzakelijk.

Aanbod op Texel

 

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties