Tips om te bezuinigen

Vakanties zijn duur. En zelfs als u dit jaar in Nederland bent gebleven, kunnen alle dagjes uit en andere leuke dingen, toch een flink gat hebben geslagen in uw portemonnee. Goed om daarom de komende maanden weer wat zuiniger te doen. Dat is makkelijker dan u misschien denkt. Wij geven u graag een aantal tips.

  • Doe boodschappen op de markt.​ Zeker op verse groenten en fruit kunt u hiermee flink besparen.
  • Vergelijk prijzen voor u koopt.​ Neem de tijd om uit te zoeken waar het artikel dat u zoekt het goedkoopst wordt aangeboden.
  • Boek maandelijks een bedrag over naar uw spaarrekening.​ Kies een bedrag waarvan u zeker weet dat u het kunt missen en zorg dat dit maandelijks automatisch naar uw spaarrekening wordt overgemaakt. Zo kunt u sparen voor de volgende vakantie en heeft u een appeltje voor de dorst wanneer het nodig is.
  • Zeg overbodige abonnementen en contributies op.​ Hobby’s en tijdschriften zijn leuk maar ook kostbaar. kies 1 abonnement en 1 hobby waarin u echt wilt investeren en zeg de rest op.
  • Neem onderweg zelf snacks en drinken mee.​ Tijdens een dagje uit, geven we vaak ongemerkt veel geld uit aan allerlei versnaperingen in diverse horecagelegenheden. Door zelf een flesje water en wat lekkers mee te nemen, kunt u veel geld besparen.
  • Kies huismerken.​ In de meeste supermarkten kunt u bij bijna elk product kiezen tussen een A-merk of een goedkoper huismerk. De verpakking is soms wat minder mooi, maar de kwaliteit is vrijwel gelijk.
  • Bespaar op gas, elektra en water.​ Door korter te douchen, de was buiten te drogen bij mooi weer, de lampen alleen aan te zetten waar en wanneer het echt nodig is en de verwarming minder vaak en minder hoog aan te zetten, bespaart u maandelijks slechts een klein beetje. Op jaarbasis kan dit echter flink schelen.
  • Bespaar op schoonmaakmiddelen.​ We laten ons makkelijk verleiden om voor elk klusje in huis een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Dat is zonde want met azijn, groene zeep en baking soda kunt u letterlijk alles in huis brandschoon houden voor een fractie van de kosten.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties