Subsidies en fondsen

Wilt u iets organiseren of realiseren op het gebied van zorg en welzijn, kunst en cultuur, sport en recreatie en natuur en landschap? En ontbreken de financiële middelen? Er zijn (Texelse) subsidies en fondsen die u wellicht kunnen helpen.

Gemeente Texel
De gemeente kan subsidies geven voor activiteiten op het gebied van welzijn, samenleving, kunst, cultuur, natuur, sport, onderwijs, duurzaamheid, monumenten en erfgoed.

Texelfonds
Het Texelfonds wil bijdragen aan het op niveau houden en waar mogelijk verbeteren van de kwaliteit van leven op Texel.

Jong Texelfonds
Dit fonds is speciaal voor Texelse initiatieven van jongeren voor jongeren. Jong Texelfonds wil niet alleen financieel bijdragen. Zij kan ook helpen om een idee om te zetten in een goed doordacht plan.

Stichting Samen één Texel
Deze stichting geeft financiële steun aan projecten die bijdragen aan en vitale samenleving op Texel.

Stift
De Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel heeft als doel om de toeristische kwaliteit van het eiland te bewaren of te vergroten. Naast financiële ondersteuning  kan de stichting ook helpen bij het opstellen van de aanvraag voor cofinanciering.

GEES fonds
Dit fonds steunt instellingen en projecten op het gebied van de jeugdzorg in brede zin, de opvang en/of begeleiding van ouders met zieke kinderen, het instandhouden van Texels cultureel erfgoed en het onderzoeken, vastleggen en behouden van de historie van Texel.

Een selectie van landelijke fondsen op het gebied van zorg, welzijn en cultuur is te vinden op de website van dezb.

 

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties