Sociaal Team Texel

Het Sociaal Team Texel ondersteunt inwoners met vragen over onder andere het huishouden, eenzaamheid, relaties, financiën, uitkering, mobiliteit en hulpmiddelen. Samen kijken we wat u zelf kunt doen, waar mensen uit uw omgeving kunnen ondersteunen en waar u professionele ondersteuning nodig hebt.

Bij het Sociaal Team Texel heeft u één hulpverlener als vast aanspreekpunt die samen met u één plan maakt waarin alle hulpvragen aan de orde komen. In het Sociaal Team Texel zitten hulpverleners met verschillende achtergronden. Zij adviseren elkaar over hulpvragen en zorgen ervoor dat de hulp op elkaar wordt afgestemd. Op deze wijze wordt u sneller en efficiënter geholpen.

Hoe werkt het Sociaal Team?

De medewerker van het Sociaal Team heeft een eerste gesprek met u bij u thuis, of ergens anders als u dat liever heeft. Dit gesprek is bedoeld om een goed beeld van uw situatie te krijgen. Het kan zijn dat u op meerdere vlakken ondersteuning nodig heeft.  De medewerker van het Sociaal Team zal vooral naar u luisteren en vragen stellen. Daarna gaat u samen op zoek naar oplossingen. De afspraken die u daarover maakt, worden vastgelegd in een ondersteuningsplan met concrete acties.

Niet oplossen voor u maar mét u

Verwacht niet dat de medewerker van het Sociaal Team Texel alles voor u oplost. Zij denkt met u mee over wat de beste oplossing voor u is. Daarbij zal zij u ook vragen wat u zelf kunt doen of met behulp van anderen. Zijn er mensen in uw omgeving die u bij bepaalde zaken kunnen helpen? Zijn er vrijwilligers of activiteiten in de wijk, waarbij u kunt aansluiten? Als u professionele hulp of hulpmiddelen nodig heeft, helpt de medewerker u om die te krijgen.

Hoe bereik ik het Sociaal Team?

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties