Hulp voor broers en zussen (brussen)

Is er in uw gezin een kind met een beperking of aandoening? Dan heeft u soms niet genoeg aandacht voor uw andere kinderen. Uw andere kinderen kunnen dan hulp krijgen in een 'brussengroep'. Brussen komt van de woorden: broers en zussen.

Brussen zijn broers en zussen van een kind met een beperking of een psychische aandoening zoals autisme of ADHD. Zij ondervinden in het dagelijks leven vaak veel gevolgen van de aandoening of beperking van hun broer of zus. n de Brussengroep bespreken zij hoe het is om een broer of zus met een beperking of psychische aandoening te hebben. Zij delen hun ervaringen met andere jongeren die een broer of zus met een beperking hebben. Iedereen kan zeggen wat hij of zij denkt en voelt.

Waar vindt u een brussengroep?

GGZ-instellingen richten zich op broers en zussen van kinderen met een psychische aandoening zoals autisme en/of ADHD.

MEE heeft ook verschillende brussengroepen. Deze zijn voor broers en zussen van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. U vindt een MEE in elke regio, ook in die van u.

Zie ook

  • Er is een brussencursus voor kinderen (van 7 t/m 16 jaar) die een broer of zus hebben met een geestelijke, verstandelijke of lichamelijk handicap. Er worden groepen georganiseerd voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieen, zodat brussen ervaringen kunnen delen met leeftijdsgenoten.

 

Betrouwbare informatie

Deze informatie komt uit Regelhulp, een betrouwbare informatiebron van de overheid.

Meer weten?

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Veelgestelde vragen over 'Hulp voor broers en zussen (brussen)'

Alle veelgestelde vragen