Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of oververmoeidheid. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Wat kunt u zelf doen?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Voor anonieme en professionele hulp kunt u contact opnemen met Korrelatie. U kunt Korrelatie ook via Whatsapp vragen stellen over psychische klachten.
Online informatie, zelftests en behandelingen vindt u op Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy Omgaan met depressie en op Wij zijn MIND.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint in Perspectief is er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met Sensoor.

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Bel met Meldpunt Vangnet& Advies.

Ondersteuning op Texel

Een greep uit het aanbod:

Veteranen

Jaarlijks worden (en werden) duizenden militairen door de Nederlandse overheid uitgezonden om deel te nemen aan crisisbeheersingsoperaties. Sinds 1940 heeft Nederland ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Nederland heeft momenteel ongeveer 110.000 veteranen.

Het merendeel van deze militairen doorstaat de uitzending goed. Er zijn echter ook militairen die als gevolg van uitzending te kampen hebben met problemen, veelal van psychische aard.

Het veteranenloket kan hierbij hulp bieden. Dit loket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor alle vragen rond hulp, zorg of informatie.

Veteranen op Texel

Op Texel zijn zo’n 70 veteranen woonachtig en een kern daarvan wonen regelmatig veteranenactiviteiten bij.  Deze activiteiten gaan georganiseerd worden door Veteranen Stichting Texel. Voor het onderlinge contact tussen de veteranen, maar ook voor communicatie naar derden is er een website, namelijk www.veteranentexel.nl.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties