Neem tijd om op te laden

Het is zomervakantie in Nederland. Velen hebben het land verlaten om van de zon te genieten langs tropische stranden elders in de wereld. Maar ook hier wordt de zomer gevierd. Kamperen, dagjes uit, zwemmen, barbecueën en terrasjes pakken. Kinderen mogen lekker lang buitenspelen en de volwassenen doen het rustig aan. Het is heel goed om af en toe eens een stapje terug te doen. We zijn het hele jaar druk met werken en het regelen van alle dagelijkse klusjes. Soms kan een blik in je agenda al flink bloeddrukverhogend werken. 

Laag… leeg… uit.

Je telefoon is een mooi voorbeeld om het nut van uitrusten mee te onderstrepen. Zolang de batterij voldoende is opgeladen doet ‘ie alles, maar daarmee verbruikt hij wel energie. Op een gegeven moment wordt het batterij-icoontje rood als waarschuwing dat je nog maar weinig energie over hebt. Toch blijf je flink bellen, WhatsAppen, foto’s maken en social media checken. En dan is je batterij ‘opeens’ leeg en gaat het scherm uit. Kun je ineens niks meer.

Dat geldt precies hetzelfde voor jou: als je leeg bent ga je uit. Helaas zijn wij echter niet gebouwd met een lampje dat dat rood wordt als je bijna leeg bent. Je zult dus zelf moeten voelen wanneer je reserves bijna op zijn en daar dan ook gehoor aan geven. Over je grenzen gaan is niet gezond. Het kan zowel lichamelijke als mentale klachten opleveren.

Fris en fruitig de zomer door

Deze maand zullen onze artikelen en de berichten op Facebook in het teken staan van zomer en ontspannen. Ook delen we tips hoe je gezond de zomer doorkomt en in september weer opgeladen aan de slag kunt. Wil je meer weten of heb je wat hulp nodig met opladen, neem dan gerust contact met ons op.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties