Mantelzorg - Hulpmiddel samenredzaamheid

Als mantelzorger kunt u soms overbelast raken. Er zijn veel mensen die hulp willen bieden.

Sharecare

Sharecare is een gratis hulpmiddel om de zorg voor een familielid of buurtgenoot met elkaar te organiseren. U doet het zelf, maar niet alleen. Agenda delen, hulpvragen stellen, veilig chatten, professionals toevoegen en onbeperkt foto's en bestanden uploaden. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en werkt op alle devices.

Noord-west Ziekenhuisgroep werkt samen met Sharecare, om de zorg met familie en vrienden te delen en het bezoek met een bezoekrooster online te regelen. Doe de demo

Fello

Fello is een soort WhatsApp voor mantelzorgers. Iedereen die uitmaakt van het mantelzorgnetwerk wordt aan Fello toegevoegd.

Miessagenda

Miess staat voor ‘Met iemand Samen’. Want samen met iemand kunt u de zorg veel beter aan. Iedereen met wie u de mantelzorgtaken deelt, kunt u toevoegen aan de besloten agenda.

Zelfhulpcursus

Voor werkenden die in de privé-situatie zorg verlenen is de gratis zelfhulpcursus 'Werk en Mantelzorg' misschien een goed hulpmiddel. Voor vragen en advies over mantelzorg kunt u ook contact opnemen met Texels Welzijn.

 

 

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties