Langer zelfstandig - Technische hulpmiddelen

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Met technische oplossingen lukt dat steeds beter. Omdat het veiliger is, of gemakkelijker. Bijvoorbeeld het licht dat automatisch aangaat als u de deur opendoet.

Voor het gemak

Met technische hulpmiddelen worden het wonen, zorgen en allerlei huishoudelijke taken gemakkelijker gemaakt.

U kunt bijvoorbeeld met een afstandsbediening uw verwarming regelen, de lichten aan- en uitdoen en de gordijnen open of dicht doen. Maar het is ook mogelijk dat de verlichting automatisch aangaat wanneer u bijvoorbeeld 's nachts naar het toilet gaat.

Voor de veiligheid

Ook kunt u uw huis veiliger maken met technische toepassingen.

  • Automatisch kan de alarmcentrale gebeld worden bij inbraak of brand.
  • Er zijn ook systemen voor personenalarmering waarbij u een knop of zendertje krijgt, waarmee u snel hulp kunt inroepen.
  • Een andere veilige toepassing is het uitschakelen van alle kookapparatuur na een ingestelde tijd of bij het verlaten van uw huis.

In de Hulpmiddelenwijzer vindt u meer voorbeelden van technische hulpmiddelen en informatie over mogelijke vergoedingen.

Hoe kunt u het regelen?

Er zijn verschillende bedrijven en organisaties die dit soort technologie aanbieden. Uw zorgverzekeraar weet welke voorzieningen worden vergoed.

Meer weten?

Het Sociaal Team Texel helpt u om samen met u uw woonsituatie in kaart te brengen en om te kijken wat u zelf kunt doen en wat mensen uit uw omgeving kunnen betekenen. Een ergotherapeut kan u helpen als u moeite heeft met dagelijkse handelingen.

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties