Iedereen vrij

Het is mei! Een maand vol feestelijkheden en vakantie maar ook momenten van bewustzijn: 1 mei de dag van de arbeid, op 4 mei herdenkingsdag, gevolgd door Bevrijdingsdag en half mei is het ook nog Moederdag. Veel te doen dus. Wij besteden deze maand onder andere aandacht aan onze vrijheid. Want vaak staan we niet voldoende stil bij het feit dat vrijheid een voorrecht is in plaats van een recht. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend en het is iets dat je moet koesteren als je het hebt.

We beseffen meestal niet dat vrijheid feitelijk een luxe is. Het wil namelijk niet alleen zeggen dat je in een land leeft waar geen oorlog is, maar dat je ook niet belemmerd wordt door zaken als ziekte, een handicap of armoede. Ook het feit dat je kinderen mogen kiezen wie en wat ze willen worden, is een teken van vrijheid dat we niet zomaar voor lief moeten nemen.

Verder leest u deze maand weer interessante artikelen op onze website en leuke posts op social media die gericht zijn op gezond en lekker leven voor iedereen van 0 tot 100. Vergeet dus niet om ons ook te volgen op Facebook.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties