Huisarts

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen.
Op thuisarts.nl staat praktische informatie van uw huisarts over ziektes en gezondheid.

Wat doet de huisarts?

Een huisarts heeft brede medische kennis. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts daarom zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk.

Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist.
Medicijnen kunt u ophalen bij de Texelse Apotheek. Ook voor advies over medicijnen en uw medicijngebruik kunt u terecht bij uw apotheker.

Aanbod op Texel

Spoed

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend voor spoedgevallen een huisarts nodig heeft, kunt u terecht bij Huisartsenpost Texel.

Het gesprek met de huisarts

Bij een bezoek aan de huisarts heeft u vaak maar weinig tijd om uit te leggen wat uw klachten zijn. Schrijf daarom van tevoren op wat u wilt vertellen en wat u wilt vragen.

Geeft de arts u veel informatie maar bent u bang dat u iets vergeet? U kunt iemand meenemen naar het gesprek. Twee mensen onthouden namelijk meer dan één. Patiëntenfederatie Nederland heeft meer tips voor het gesprek met de huisarts.

Vergoeding

De kosten voor de huisarts krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering.

    Hulp op Texel

    Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

    Organisaties