Hou vol!

Spring

Je merkte het afgelopen maand al met een paar schitterende zonnige dagen. Ook zie je overal de krokussen alweer vrolijk de koppen opsteken. Nog even wachten! Het is bijna lente. Toch weten we ook dat maart nog wel eens wat winterse verrassingen in petto kan hebben.

Ben je de kou beu en heb je behoefte aan meer zon? Wil je weer naar buiten en je jas thuis laten? Hou vol, het komt eraan.

Volhouden is een teken van kracht en doorzettingsvermogen. Van hoop houden en positiviteit. Doelen bereik je alleen wanneer je niet opgeeft en bereid bent echt je best te doen voor iets. Niet voor niets zegt het spreekwoord “De aanhouder wint.”

Soms betekent dat ook dat je een beetje streng moet zijn voor jezelf. Dat is niet altijd makkelijk. Het is verleidelijk om de makkelijkste weg te kiezen. Of het nu gaat om een fysieke uitdaging, een klusje waar je geen zin in hebt of iets doen wat je echt heel moeilijk of eng vindt. Aan de andere kant is het bereiken van je doel, veel leuker als het moeilijk was om er te komen. Je kunt oprecht trots zijn op jezelf.

Ook voor kinderen is het heel belangrijk om te leren doorzetten. Sommige ouders hebben de neiging om alle problemen voor hun kinderen weg te vegen of op te lossen. Hierdoor leren veel kinderen niet om te gaan met teleurstellingen en leren ze ook niet hoe ze zelf hun problemen kunnen oplossen.

Wees dus niet bang om te vallen. Van fouten maken kun je eigenlijk alleen maar slimmer worden. Hou vol!

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen