Hardlopen

Hardlopen op Texel - Atletiekvereniging Texel

Evenementen:
Halve marathon van De Waal
Al meer dan 30 jaar wordt in het vroege voorjaar dit hardloopevenement gehouden, waarbij kan worden aangemeld voor diverse afstanden. Het is een wedstrijd, maar de gemoedelijke sfeer staat voorop.

Texel halve marathon
Aanmelden voor de halve marathon in september is niet eenvoudig, want het evenement is zo populair, dat de startplaatsen meestal binnen een uur weg zijn. Dat komt niet in de laatste plaats door de bijzondere start, vanaf de Texelse boot. Tijdens de overtocht zijn de lopens zenuwachtig aan het rekken en inlopen op het speciaal voor hen vrijgehouden autodek. Na het afmeren op ’t Horntje klinkt de scheepshoorn en stromen de deelnemers het eiland op voor een bijzondere tocht.

De 60 van Texel
Voor de echte lange afstandlopers wordt om het jaar (in de oneven jaren) de 60 van Texel gehouden. Ultralopers doen de ronde twee keer en leggen 120 kilometer af. Daarnaast zijn er estafetteteams actief, die 4 x 15 kilometer volbrengen.

Beach obstacle run
In oktober wordt jaarlijks de loodzware beach obstacle run gehouden. Doordat een groot deel van het parcours over het strand voert, kunnen deelnemers een pittige uitdaging verwachten met tal van creatieve hindernissen die moeten worden overwonnen. Er kan over diverse afstanden worden ingeschreven.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen