Fietsen

Fietsen is gezond. Het helpt onder andere tegen diabetes, stress en hart- en vaatziekten. Texel telt vele kilometers fietspad. Voor de mountainbikers zijn er een aantal speciale routes door de natuur. Ook is er een betonnen wielerbaan van 1100 meter. 

Wielersport

Wielersport Texel is de vereniging voor toerfietsers, mountainbikers en wedstrijdrijders op Texel.

Recreatieve fietsroutes op Texel

Een greep uit het digitale aanbod:

Mountainbike routes

Er zijn een aantal routes speciaal voor de mountainbike. Het is niet de bedoeling dat mountainbikers wandelpaden gebruiken.

Evenement

  • Super Sunday
    Het is de ware uitputtingsslag voor ervaren mountainbikers: de Super Sunday, die jaarlijks begin februari wordt gehouden. In vier blokken van 25 kilometer met rustpauzes ertussen, wordt het eiland doorkruist. De organisatie zorgt altijd voor een creatief parcours langs gebieden en landerijen waar fietsers normaal niet welkom zijn. Ook zitten er vaak 'grapjes' in de route verwerkt. Zo fietsen de deelnemers al eens dwars door een elektronicawinkel, een supermarkt en een schuur met koeien. De elementen zijn bepalend voor de zwaarte van de tocht. Soms speelt sneeuw en vrieskou een rol, maar zware modder kan ook voor problemen zorgen.

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties