Eenzaamheid

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Dat gevoel gaat vaak vanzelf weer over. Maar soms is dat niet zo. Dat is vervelend. Het is echter niet nodig om je eenzaam te blijven voelen. Je kunt er iets aan doen. Je bent niet de enige, dus zoek lotgenoten.

Onder de mensen

Er zijn verschillende manieren om met andere mensen in contact komen. Word lid van een club of vereniging die past bij je hobby of interesse. Denk aan sportclubs, zang- en dansverenigingen of creatieve clubs. Of volg een cursus.
Of ga op zoek naar vrijwilligerswerk. Er zijn organisaties die best wat extra handen kunnen gebruiken. Misschien vind je het lastig om de eerste stap te zetten. Bedenk dat alle begin is moeilijk.

Een luisterend oor

Misschien heb je behoefte aan een luisterend oor. Gewoon om met iemand te kunnen praten wanneer je zorgen, verdriet of problemen hebt. Maar soms kun of wil je je verhaal niet kwijt aan iemand in uw directe omgeving. Bij de Luisterlijn kun je 24 uur per dag anoniem praten, chatten of mailen over wat je dwars zit.

Ouderen kunnen zich daarnaast aanmelden voor de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds. Een vrijwilliger belt dan regelmatig op voor een gezellig praatje of goed gesprek.

Aanbod

Ook op Texel is er hulp om eenzaamheid tegen te gaan:

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties