Drugs

Drugsgebruik heeft altijd risico's. Maar die risico's verschillen per persoon, situatie en drug. Als een gezonde volwassene een keer met drugs experimenteert, hoeft er niet gelijk een probleem te ontstaan. Risico's worden groter als iemand jong is, psychische of lichamelijke problemen heeft of als er onder riskante omstandigheden (verkeer) wordt gebruikt. 

Je kind en drugs

Ook jongeren experimenteren soms met drugs. Voor hun ouders levert dat vaak een lastig moment in de opvoeding op. Je wilt natuurlijk niet dat je kind aan drugs verslaafd raakt. Praat daarom met je kind over drugs. Vind je dat moeilijk? Je kunt leren om met je kind over moeilijke onderwerpen te praten.

Wil je er met een deskundige over praten? Neem dan contact op met het Sociaal team jeugd.

Omgaan met een verslaafde

Soms loopt drugsgebruik uit de hand en raakt iemand verslaafd. Omgaan met een verslaafd persoon is vaak ontzettend lastig. Zeker als het iemand is die heel dichtbij je staat. Op de website Help mijn dierbare is verslaafd vind je tips over hoe je je tegenover diegene kunt opstellen. En hoe je op een goede manier het gesprek aangaat. Meer informatie over hulp en steun kun je hier vinden.

Stoppen met drugs

Het is moeilijk om op eigen kracht te breken met een verslaving aan drugs. Vaak is professionele hulp nodig om veilig af te kicken. Het Trimbos-instituut biedt tips die je kunnen helpen om zelf te stoppen.

Ondersteuning op Texel

Meer weten?

  • Steffie legt op een eenvoudige manier uit wat drugs met je kunnen doen.

 

Hulp op Texel

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties