Dementie

Nadenken over dementie begint vaak met een 'niet-pluis gevoel'. U heeft het idee dat er iets aan de hand is, maar u weet niet precies wat het is. Gevoelens van twijfels, somberheid en onzekerheid kunnen een rol spelen. Van belang is dat deze emoties erkend en herkend worden en dat u erachter komt wat er aan de hand is.

Een veelgestelde vraag is: 'Ik ben zo vergeetachtig, word ik nu dement? Soms hoort dingen vergeten gewoon bij het ouder worden.
Doe de online geheugentest van Alzheimer-Nederland en krijg inzicht in de ernst van uw vergeetachtigheid.

Hulp

Van belang is dat u niet te snel een conclusie trekt. Wanneer u zich zorgen maakt over vergeetachtigheid, neem dan contact op met uw huisarts of wijkverpleegkundige. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar Geriant. Geriant biedt hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Van onderzoek en behandeling tot begeleiding, ondersteuning en online hulp.

  Cursus

  Meer weten?

  Tips

  • Het luisteren van muziek heeft invloed op mensen met dementie. Vaak komen dan allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Radio-remember is een online radiostation speciaal voor ouderen met dementie.

  Hulp op Texel

  Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

  Organisaties